Persoonsgebonden budget (PGB)

Heeft u hulp nodig met de aanvraag van uw PGB? Wij helpen u graag! In samenwerking met onze partner maken wij uw aanvraag in orde.


Wanneer vraag ik PGB aan?

Wanneer u hulp of voorzieningen nodig heeft om zelfstandig te kunnen wonen en leven, is de gemeente ervoor verantwoordelijk dat die hulp en voorzieningen er komen. Dat is geregeld in de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo).

Voor alle maatwerkvoorzieningen kunt u kiezen voor een PGB. Het PGB is een subsidie van de overheid waarmee u zelf de zorg kunt inkopen die u nodig heeft. Denk hierbij aan intensieve zorg, begeleiding, persoonlijke verzorging, persoonlijke verpleging, hulpmiddelen en voorzieningen. Bovendien bent u met een PGB in principe vrij om zelf uw zorgverleners te selecteren en in te huren. Zo krijgt u precies de zorg die u wenst en nodig heeft, op de door u gewenste tijden en dagen.


Uitbetaling

De gemeente kan van u vragen om een plan te maken voor de besteding van het budget. De gemeente kent het PGB pas toe als ze het eens is met uw plan. U krijgt het budget niet zelf in handen. De gemeente stort het bedrag op de rekening van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De SVB betaalt vervolgens uw zorgverleners uit en doet dat pas als u aangeeft wie u hebt ingehuurd, voor welke diensten en voor hoeveel uren. Die opgave moet passen bij het plan dat u van tevoren hebt gemaakt.

Het PGB is dé aangewezen manier, om zelf de controle te houden over de zorg die u nodig heeft en wenst, en daarmee het behoud van de regie over een belangrijk deel van uw leven.


Hulp nodig met uw PGB aanvraag?

Wilt u direct hulp met uw PGB aanvraag? Of wilt u eerst meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in. Wij nemen op korte termijn contact met u op.

  Contact Senioren-assistent

  PGB hulp aanvragen? Vul dan onderstaand contactformulier in. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  Onze voordelen

    Maatwerk
    Persoonlijke service
    Gescreende dienstverleners
    Breed dienstenaanbod
  Email: info@uwassistent.nl
  Telefoon: 085-2013072
© 2013-2018 Senioren-assistent.nl is onderdeel van UWassistent B.V. Alle rechten voorbehouden. | Privacy